SecurityCam oplossing
De camera bewaking set van SecureConsult bestaat uit:
• één of meerdere IP netwerk camera’s;
• inclusief voeding voor de camera's (bijvoorkeur PoE);
• met een netwerk kabel van 10 meter of meer;
• een geheugenkaart of computer met software voor opslag van de camerabeelden.


IP camera
Een netwerk camera is heel geschikt voor camera bewaking en kan los in het computer netwerk ”gehangen” worden met een ethernet kabel of draadloos via WiFi.

Het kiezen van de camera is de belangrijkste keuze die gemaakt moet worden. Hierbij gaat met om technische en esthetische kenmerken.
De bekendste kenmerk van een camera is de resolutie, die aangeeft hoe duidelijk een camerabeeld is. De resolutie van een goedkope camera is 640x480 pixels (0.3 MP) en die van een megapixel camera 1 MP: dus 3x meer pixels en dus veel duidelijker beeld.
De nieuwe standaard voor de resolutie is 1MP of 2MP, maar 4MP is geen uitzondering meer.


Kijkhoek & lichtsterkte
Naast de prijs en de resolutie van de camera, is ook de horizontale kijkhoek belangrijk. De horizontale kijkhoek bepaalt wat er op het camerabeeld te zien zal zijn. Een grotere kijkhoek geeft meer beeld, maar de objecten zijn kleiner.

Het volgende plaatje van Mobotix geeft dit heel mooi weer.

kijkhoek

De gebruikte horizontale kijkhoek is respectievelijk: 90º, 60º, 45º, 31º en 15º.

Tevens is de minimale lichtsterkte van de camera belangrijk. Dit wordt weergegeven in lux. Des te hoger de minimale lichtsterkte des te meer licht de camera nodig heeft voor een goed beeld. Lager is dus beter.

De snelheid van een camera wordt weergegeven met frames per seconde (fps). Voor opname bij camera bewaking wordt normaal gesproken 10 - 15 fps gebruikt. De voorgestelde camera’s voldoen hier ruim aan. De maximale snelheid wordt mede bepaald door de snelheid van het netwerk en de computer.

Tenslotte is het niet onbelangrijk hoe een camera er uit ziet en wat de afmetingen zijn. Daarom is een plaatje van de camera bijgevoegd en zijn de afmetingen vermeld.


Configuratie
De gekozen camera’s, de computer en de software worden compleet ingericht en geconfigureerd. De gehele configuratie wordt vastgelegd en getest voordat het opgeleverd wordt, zodat de installatie op locatie geen gedoe wordt.

Installatie betekent het ophangen van de camera’s en het aansluiten van de kabels. Uitgangspunt is dat de installatie zelf wordt uitgevoerd. Voor het bekijken van de camerabeelden moet in de internet router poort 8000 open en gekoppeld worden aan het IP-adres van de computer. Uiteraard is het ook mogelijk om de installatie door SecureConsult te laten uitvoeren. Vraag vooraf naar een prijsopgaaf.