IP camera bewaking Apple Mac beveiliging keuze mac
7-Keuze van de Mac
Naast de belangrijke keuze voor de juiste camera, is er ook een computer nodig voor een camera bewaking systeem. Op de Mac draait de software voor het aansturen van de camera’s en het opslaan van de camerabeelden. Bij meerdere camera’s kan de Mac behoorlijk belast worden. Dit hangt af van je keuzes van de instellingen van de software: met welke compressie wordt er opgeslagen, met welke compressie worden de beelden aangeleverd vanuit de camera, met welke beeldkwaliteit, hoeveel beelden per seconde, etc. Camerabeelden worden over het algemeen alleen opgeslagen bij beweging. Dit wordt bewegingsdetectie genoemd en wordt geregeld door de SecuritySpy software op de Mac.

apple-mac-mini-2010
In de meeste gevallen is het verstandig te kiezen voor een aparte Mac, want het voordeel is duidelijk: je hebt er dan geen last van.

En een ”extra Mac” hoeft niet heel duur te zijn. SecuritySpy werkt prima op een iets oudere Mac. Bijvoorbeeld een gebruikt Mac mini uit 2010. Zet er wel een grote harddisk in of gebruik een grote externe harddisk (USB2 of FireWire). Want voor de opslag van zo’n 10 dagen aan camerabeelden met bewegingsdetectie, is gemiddeld 240GB aan harddisk ruimte nodig.

lees verder