IP camera bewaking Apple Mac beveiliging keuze camera
6-Keuze van camera
De keuze van de camera is het belangrijkste onderdeel bij een dergelijke camera bewaking systeem. Het meeste bekende kenmerk van een camera is de resolutie. Resolutie wordt gemeten in het aantal beeldpunten horizontaal en het aantal beeldpunten verticaal. Beeldpunten worden ook wel pixels genoemd. Een megapixel is 1 miljoen pixels.

Een paar jaar geleden had standaard camera een resolutie van 640x480 pixels. Als je deze twee getallen vermenigvuldigt, krijg je dus 0.3 megapixels (0.3MP). Een megapixel camera heeft een resolutie van 1280x800 pixels en dat is dus 1.024.000 pixels (1MP). Op dit moment zijn zelfs de 3MP camera's al betaalbaar.

Maar let op: naast de prijs en de resolutie van de camera, zijn ook de horizontale kijkhoek en de minimale lichtsterkte (in lux) erg belangrijk. Des te hoger de minimale lichtsterkte des te meer licht de camera nodig heeft voor een goed beeld. Dus lager is beter.

Daarnaast kunnen er natuurlijk enkele specifieke wensen zijn, zoals een camera voor buiten, een beweegbare camera, een draadloze camera en de mogelijkheid van optische zoom of geluid.

SecuritySpy ondersteunt heel veel verschillende netwerk camera’s, maar check wel altijd vooraf of je camera ondersteunt wordt. Op de website van SecureConsult staan ook enkele standaard oplossingen voor camera bewaking uitgewerkt.


lees verder