IP camera bewaking Apple Mac beveiliging merk camera
3-Axis of ander merk?
Verder is het belangrijk dat je de beelden ook met je Mac of iPhone kunt bekijken. Dat hangt erg af van (het merk van) de camera. Axis is een heel bekend merk, dat veel camera’s op de markt brengt, maar vooral standaard ondersteuning biedt voor de Apple Mac. Geweldige kwaliteit en goede ondersteuning. Het enige nadeel is dat de prijs bovengemiddeld is, maar voor die prijs koop je een kwalitatief sterk product!

Er zijn ook heel veel camera’s van andere merken met de Mac te gebruiken. Het grootste struikelblok is dat heel vaak de camerabeelden via ActiveX van Microsoft worden verstuurd in plaats van QuickTime. Goed uitzoeken dus!

Als het voornemen is om de camerabeelden op te slaan, gebruik dan speciale software voor het besturen van de camera’s: SecuritySpy. Deze software kan heel veel andere merken camera’s aansturen en het bekijken van de camerabeelden gaat dan via SecuritySpy. Standaard gebruikt de SecuritySpy webserver poort 8000 en deze poort koppel je in je router met het IP-adres van je Mac met de SecuritySpy software. Op poort 8000 kun je dan de beelden van alle aangesloten camera’s bekijken.

lees verder