IP camera bewaking Apple Mac beveiliging poort koppelen
2-Poort koppelen (firewall)
Unknown
Netwerk verkeer gaat over verschillende poorten. Vergelijk het met een muur met heel veel verschillende deuren en ramen (poorten). Poort 80 wordt gebruikt voor internet browsen (HTTP) en poort 443 voor beveiligd internet verkeer (HTTPS). Email berichten gaan via poort 25 en MSN via poort 569.

In een netwerk verzorgt een router het verkeer en de firewall bepaalt welke poorten geopend worden. Om nu een camera vanaf internet te kunnen bekijken, moet er in de router bij je thuis een poort opengezet worden. Gebruik bijvoorbeeld poort 8101. Deze poort moet vervolgens gekoppeld worden aan het IP-adres van de IP camera, zodat al het verkeer op die poort door de router naar de camera wordt gestuurd. Zoek voor deze actie in de router naar poortkoppeling of network address translation (NAT). Een eventuele volgende IP camera koppel je via poort 8102 aan het IP-adres van die camera.

Voor het bekijken van de camerabeelden van afstand gebruik je een internet browser (bijvoorbeeld Safari of Firefox). Je gebruikt hiervoor je externe IP-adres. Om te weten wat je externe IP-adres is, ga je thuis met je internet browser naar de website
www.mijnip.com en noteer het IP-adres. Bijvoorbeeld: 80.11.12.13 en om de camerabeelden van de eerste camera te bekijken, ga je via internet naar ”80.11.12.13:8101” en log je in op de IP camera.

lees verder